Met onze Energie Transitie Coöperatie zetten we samen de schouders onder duurzame en déélbare energie voor de Wilgen, Smalle Ee en Buitenstvallaat!

Op deze pagina ontdek je alles over onze coöperatie

Onze uitgangspunten

De kern van onze coöperatie draait om energie. Wij streven ernaar om met onze energie – ons enthousiasme, doorzettingsvermogen en kracht – duurzame energie te ontwikkelen; Met energie van menskracht, energie voor later.

Energie voor later

Wij zijn een lokale coöperatie en geloven in de kracht van buurtschap; de bundeling van de talenten van onze inwoners brengt ons daar waar we samen heen bewegen. Vanuit een ontdekkende grondhoudingis onze positieve energie altijd deelbaar. We zijn inspirerend, uitnodigend
en 100% inclusief!

Energie van mankracht

De energie die we nu samen investeren betaalt zich zowel nu- als láter uit. We maken gebruik van wat bekend is en ontdekken wat we nog niet weten om ónze collectieve duurzame energiemaatregelen te vinden én realiseren. Onze energie is van ons allemaal om nog generaties lang van te mogen genieten!

100% duurzame energie in lokaal eigenaarschap!

Een coöperatie!

Voordat we iéts kunnen bereiken, zullen we eerst de coöperatie moeten oprichten. Begin 2022 is ETC een juridisch feit!

Gezamenlijk energie inkoop

Energie van ons? Dat kan via Energie van óns! sluit je aan en profiteer ook mee van onze gezamenlijk duurzame energie inkoop.

Samen isoleren

Duurzame energie begint bij het bespáren van energie. En als het op isoleren aankomt weten we samen meer dan jij alleen.

Samen opwekken

Samen isoleren en samen inkopen? Dat zijn mooie stappen, maar échte impact maken we straks door het lokaal opwekken van onze eigen energie.

Nu voor later

Als 3 kleine dorpen nemen we onze verantwoordelijkheid. Wij gaan voor energie neutraal. Stap voor stap op weg naar later!

Besparen

Wanneer we nu samen investeren, dan besparen we straks sámen. En dat geldt niet alleen voor energie, maar ook voor kosten!

Ontmoet onze leden

Al onze leden komen uit De Wilgen, Smalle Ee of Buitenstvallaat. Allemaal hebben we onze eigen expertise waarmee we bijdragen aan een verscheiden team. Benieuwd naar het verhaal achter een teamlid? Klik op de foto en ontdekt zijn of haar verhaal! 

Albert Riemersma

Samen met Janneke Plantinga woon ik sinds juni 2019 aan de…

Jaike Moes

Hoi ik ben Jaike, ik ben opgegroeid in De Wilgen en studeer…

Wordt nu ook lid en zet jezelf op de kaart…

Wiebe Abma

Pietrix en ik zijn de eerste bewoners van Broekfinne 163…

Durk Valk

Sinds begin 2012 wonen Joke en ik op Nachtlân 114 in de mooie…

Ymke Moes

Ik ben Ymke, 23 jaar en opgegroeid in De Wilgen met…