Stap in als bestuurder!

02 april 2024

Na een zeer succesvolle proef met de deelauto willen we deze duurzame mobiliteitsoplossing graag permanent beschikbaar maken voor leden van onze ETC. Om dat te kunnen doen hebben we tenminste 10 gebruikers nodig. Momenteel hebben we er 4. Nog 6 te gaan dus…

Bij veel (zo niet bijna alle) bewoners van de drie ETC-dorpen (De Wilgen, Smalle Ee en Buitenstvallaat) staat een tweede auto op de oprit of in de garage. Deze wordt lang niet altijd dagelijks gebruikt, terwijl de kosten voor het bezit ervan wel doorlopen. Daarnaast zijn deze ’tweede auto’s’ meestal niet van het meest duurzame type. Dus ook op het gebied van duurzaamheid valt er winst te behalen.

 

Van bezit naar gebruik

Wanneer je die tweede auto dagelijks gebruikt, dan zijn er wellicht weinig alternatieven. In de praktijk is dat vaak niet het geval en staat hij vaker stil dan dat hij wordt gebruikt. Dat is zonde van de kosten. Vooral wanneer er op meerdere opritten in de buurt zo’n tweede auto staat te niksen, is er een duurzaam en financieel aantrekkelijk alternatief: de deelauto! Het is even emotioneel afscheid nemen van dat trouwe beestje op de oprit, en ja; het feit dat je hem voor gebruik éven moet reserveren is ook een mindset, maar zo’n deelauto biedt voordelen voor je portemonnee en het milieu:

  • Vast abonnementsbedrag per maand
  • Vaste lage kilometerprijs
  • Geen onderhoudskosten
  • Geen afschrijving
  • Nieuwste elektrische modellen
  • Reserveren met een eenvoudige app
  • Verlaag als buurt je CO2-uitstoot

Meld je nu aan…

Zet een stap voorwaarts in je eigen mobiliteit, bespaar kosten, lever een mooie duurzame bijdrage en help de deelauto beschikbaar te maken. App of bel met Richard Zwarts (06 430 95 370) voor meer informatie of om je direct aan te melden als bestuurder (van de deelauto).