Hoe gaat het met onze deelautoproef?

07 november 2023

De derde week van de ETC deelautoproef loopt ten einde. Tijd om het gebruik van de Volkswagen ID3 even onder de loep te nemen. Eén ding is in ieder geval duidelijk: de proef levert verrassende inzichten op bij de deelnemers. We hebben gesproken met Jacqueline, één van de vijf deelnemers aan deze proef.

“Sinds ik geen leaseauto meer heb, leen ik af en toe een auto van mijn buren. Dat is geweldig natuurlijk, maar ik mis de onafhankelijkheid die gepaard gaat met het hebben van mijn eigen auto. Toen het initiatief voor een deelauto van ETC opkwam, leek dat voor mij in mijn huidige situatie ideaal. Bovendien vond ik het een uitdaging om bewust na te denken over het gebruik van een auto in plaats van het bezit ervan. Voor mij blijkt de deelauto een echte uitkomst! Ik heb wekelijks een aantal afspraken, vaak in Groningen of Leeuwarden, en nu kan ik de auto reserveren en gebruiken. Het feit is dat ik op dit moment niet elke dag of de hele dag een auto nodig heb. Als ik het gebruik dus met buurtbewoners kan delen, vind ik dat een heel mooi en duurzaam alternatief voor het hebben van een eigen auto!”

Waar Jacqueline veel gebruik maakt van de deelauto’s, ontdekten andere deelnemers juist dat zij – in tegenstelling tot hun eigen verwachtingen – de auto nog niet eenmaal hebben gebruikt na inschrijving voor de proef.

We zijn nieuwsgierig naar de ervaringen van de andere gebruikers gedurende deze proef.