Draaiboek oprichten ETC overhandigd aan wethouder le Roy

12 oktober 2023

Binnen de gemeente Smallingerland is onze ETC de eerste energiecoöperatie. We hopen natuurlijk dat goed voorbeeld doet volgen en daarom ons draaiboek voor de oprichting van een coöperatie met wethouder le Roy. Want, wanneer we anderen de energie om het wiel opnieuw uit te vinden kunnen laten besparen, is dát de eerste energiewinst, toch?!

Net als onze ETC zet ook de gemeente Smallingerland in op duurzaamheid. De samenwerking tussen gemeente en coöperatie is daarom niet meer dan logisch. De learnings van ETC kunnen andere buurten en dorpen helpen bij het opzetten van een eigen coöperatie. Richard en Wiebe overhandigden vorige week daarom ons draaiboek aan de wethouder, zodat deze gedeeld kan worden met andere geïnteresseerden.

Wil jij aan de slag met het oprichten van een energiecoöperatie in jouw dorp of wijk? Download dan het draaiboek hieronder. Heb je na het lezen ervan nog vragen? Neem dan contact op met onze of jouw gemeente. Direct contact met ETC kan natuurlijk ook. We helpen je graag verder!