Hoe klinkt 3 maanden GRATIS deelauto rijden?

18 september 2023

Binnen ons ETC zijn we samen op weg naar andere energie. De manier waarop we van A naar B reizen biedt een kans om energie te besparen. In onze drie dorpen hebben veel mensen een tweede auto. Maar is die auto dagelijks nodig? Zouden we ook anders kunnen omgaan met onze mobiliteit? Misschien kunnen we meer richting het gebruik van een auto gaan, in plaats van deze te bezitten. Veel vragen, waarop we samen met jullie – leden van ons ETC – willen onderzoeken. En we gaan dit onderzoek op een bijzonder interessante manier uitvoeren! LEES OOK DE UPDATE ONDERAAN DIT ARTIKEL!

Stap jij in een gratis deelauto?

Het idee van een deelauto is niet nieuw. Er zijn veel commerciële partijen die – vooral in stedelijke gebieden – een deelautosysteem aanbieden. Landelijk zijn er inmiddels ook veel deelauto-initiatieven onder energiecoöperaties, zoals die van ons. Het is inmiddels een bewezen systeem, zelfs in landelijke gebieden. Zou zo’n deelautosysteem ook een oplossing zijn voor de inwoners van onze dorpen? Biedt deze oplossing voldoende flexibiliteit om het bezit van tweede auto’s terug te dringen? Er is maar één manier om daarachter te komen, en dat is door het te proberen.

Vijf ETC-leden stappen 3 maanden gratis in.

We willen dit graag aantrekkelijk en concreet maken. Vijf ETC-leden mogen kosteloos een deelauto uitproberen! Gedurende deze proefperiode ontdekken we samen wat de voor- en nadelen zijn. Aan het einde van de proefperiode maken we de balans op. Valt die positief uit? Dan nemen we de lessen uit de proefperiode mee en gaan we door met delen! De actie in een notendop:

  • De actie geldt alleen voor ETC-leden.
  • Nog geen lid? Word dan snel lid en meld je aan voor de actie.
  • De proefperiode duurt 3 maanden.
  • Er kunnen maximaal 5 ETC-leden deelnemen.

Er zijn natuurlijk nog vele details over deze actie te delen. Na aanmelding nemen we de geïnteresseerde leden graag verder mee in de details en de inhoud.

 

Ben jij één van de 5 leden die gratis instapt? 

Stuur dan een app met de tekst ‘Ik deel mee!’ naar: 06 430 95 370 en ontdek of je op tijd was met je aanmelding.

Update 22 september: Inmiddels hebben zich 5 ETC leden voor de proef aangemeld. We gaan eerst met deze leden in gesprek om vanuit daar de vervolgstappen te bepalen. Ben jij ook geïnteresseerd maar heb je nog geen app gestuurd, meld je dan alsnog aan. Wellicht kunnen we de proef verbreden of valt er tijdens het proces tóch nog iemand af…