De ETC Warmte Camera Dag 2024!

15 januari 2024

Op 13 januari 2024 was het weer zover: de tweede editie van de ETC Warmte Camera Dag vond plaats, en wat een dag was het! Met een weergaloze weersverbetering ten opzichte van de vorige editie, trotseerden Albert, Jan en Wiebe op de fiets met hun Warmte Camera de straten van De Wilgen en Smalle Ee. Gewapend met de nieuwste technologie stonden ze paraat om huizen te inspecteren en inwoners te voorzien van waardevol advies over isolatie.

Dit jaar werden 12 medebewoners bezocht, waarbij er prachtige warmtebeelden werden vastgelegd om eventuele verbeterpunten voor de isolatie van de huizen te identificeren. De Warmte Camera onthulde niet alleen de warmtelekken, maar ook de inzet van de bewoners om hun woningen energiezuiniger te maken. Opvallend was dat een aantal bewoners sinds de vorige Warmte Camera Dag actief verbeteringen aan hun huis hebben doorgevoerd. Met nieuwsgierigheid wilden ze weten of deze aanpassingen daadwerkelijk tot verbeteringen leidden. Het was mooi om te zien hoe de bewoners hun woningen met zorg en aandacht energie-efficiënter maakten. Niet minder indrukwekkend was de toewijding waarmee sommigen bezig zijn om hun gas- en elektriciteitsrekening te verlagen. Deze Warmte Camera Dag diende als een krachtige herinnering aan het belang van duurzaamheid en bewuste keuzes voor ons milieu.

Alle vastgelegde warmtebeelden worden nu grondig beoordeeld door onze energiecoach, Albert Riemersma. Hij gaat de opgehaalde beelden voorzien van een kort advies per e-mail, waarin mogelijke verbeterpunten werden aangegeven. Zo krijgt iedereen straks ook de handvatten om relevante acties naar aanleiding van de metingen te ondernemen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de ETC Warmte Camera Dag niet slechts een momentopname is, maar eerder het begin van een duurzame reis.

In een tijd waarin klimaatbewustzijn steeds belangrijker wordt, heeft de ETC Warmte Camera Dag 2024 niet alleen warmtebeelden vastgelegd, maar ook de warme betrokkenheid bij de inwoners van onze drie dorpen bij het creëren van een duurzamere toekomst. We kijken nu al uit naar de volgende editie!