MATZ – warmte

22-9-2022

MATZ – warmte

“Wat bedoel je”? “Nou, warmte van Matz” “Dat moeten jullie even uitleggen” Ik ben op bezoek bij Koosje van den Brug – Siderius en Bauke Siderius en Matz in De Wilgen.

Een infrarood paneel vermomd als schilderij!

We hadden eigenlijk al een ruime tijd geleden een afspraak gemaakt om naar hun infrarood paneel te komen kijken. Maar ja, toen kwamen er opeenvolgende Corona golven voorbij en die hebben het gewonnen van de infrarood J golven. Vandaar dat we inmiddels wat verder in de tijd zijn.

Op de onderstaande plaat is te zien waarom dit artikel de naam “MATZ – warmte” draagt. Een infrarood paneel vermomd als schilderij!

Infrarood panelen kunnen zich inmiddels in een toenemende belangstelling verheugen. Dit vanuit de gedachte dat als je lang op een plek zit, je beter energie (lees: warmte) naar die plek kunt brengen en daardoor behaaglijk op die plek kunt werken, lezen, loungen of vul maar in welke activiteit je wilt uitvoeren. Je kunt, zoals bij Koosje en Bauke, het infrarood paneel ook zo ophangen dat deze in alle richtingen verstelbaar is.

“Wat kost dat nu?”

Een bijkomend effect is dat je, als je dat wenst, de temperatuur in de kamer of het huis kunt verlagen en dus energie bespaart.

Er zijn veel bedrijven, maar Koosje en Bauke hebben gebruik gemaakt van het bedrijf Wellheat, te vinden onder: https://www.wellheat.nl

Dit is een lokaal bedrijf met eigenaren in Drachten, Garijp en De Wilgen.

“Wat kost dat nu?” Dat is een korte vraag met een hele lange antwoord lijst, afhankelijk van het verbruik van het infrarood paneel, de maat, afwerking en eventuele specials zoals in het geval van MATZ. Het beste advies is hier echt om dat te bespreken met een leverancier.

Als jullie vragen hebben dan zijn Koosje en Bauke graag bereid die te beantwoorden. Stuur dan een mailtje naar: fam.siderius@upcmail.nl

Jan van Gammeren

Gerelateerde artikelen

Jaargemiddeld? Energieneutraal!

Ons collectieve zonnedak

19-01-2024

Jaargemiddeld? Energieneutraal!

Installatie aardwarmte pomp

19-10-2023

Kennis
delen?

Stuur een mail naar Jan van Gammeren en we plannen snel een gesprek in!

Meer kennis en inspiratie

Heb je nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan een van onze andere artikelen voor een portie duurzame kennis of inspiratie.

Jaargemiddeld? Energieneutraal!

Ons collectieve zonnedak

19-01-2024

Jaargemiddeld? Energieneutraal!

Installatie aardwarmte pomp

19-10-2023

Breng je thermische isolatie op peil

Als je tóch gaat verbouwen...

17-05-2022

Bloeizone De Wilgen

19-05-2023

Dak- en spouwmuurisolatie

Waar moet je beginnen?

31-03-2023

Een lokaal, duurzaam en heel gezellig teamuitje!

22-09-2022