Inspiratie

19-05-2023

Divers in duurzaamheid

Duurzaamheid kent vele gezichten en gaat veel verder dan de toepassing van duurzame maatregelen in en om onze woningen. Bloeizone De Wilgen legt de nadruk op andere vormen van duurzaamheid, zoals; samen bewegen, samen ontspannen, samen tuinieren en het inzetten op positieve gezondheid.

Lentefeest

Op 15 april heeft Bloeizone De Wilgen eo de opening van het nieuwe seizoen ingeluid met een bijeenkomst voor alle inwoners van De Wilgen, Smalle Ee en Buitenstvallaat. Ondanks de kou en wind was er een goede opkomst. De kookgroep had pompoensoep gemaakt met pompoenen uit eigen tuin en ambachtelijk brood uit de omgeving. De beweeggroep kondigde nieuwe activiteiten aan en de wisselbeker van de jeu-de-boules stratencompetitie van 2022 werd uitgereikt. Hiermee is meteen ook een start gemaakt voor de jeu-de-boules competitie van 2023. Daarna ging iedereen naar de dorpstuin met de kweekbakjes met zaailingen die weken daarvoor uitgedeeld zijn aan bewoners om de eerste plantjes in de tuin te gaan zetten.

Dorpstuin

Vanaf januari 2023 tot heden is er door een grote groep bewoners veel werk verzet op de dorpstuin. Er is een schapenhek geplaatst en er zijn ladingen compost en grond gehaald, uitgeladen en verdeeld over de tuin. De eerste plantjes staan er in en de poters zijn vorige week geplant. Er is veel gezelligheid en gezamenlijke arbeid en we hopen en verwachten dat dat alleen maar toe zal nemen als over een paar weken de tuin er bloeiend bij staat.

Met Els van Gammeren verder praten over dit onderwerp

Gerelateerde artikelen

Jaargemiddeld? Energieneutraal!

Ons collectieve zonnedak

19-01-2024

Jaargemiddeld? Energieneutraal!

Installatie aardwarmte pomp

19-10-2023

Kennis
delen?

Meer kennis en inspiratie

Heb je nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan een van onze andere artikelen voor een portie duurzame kennis of inspiratie.

Jaargemiddeld? Energieneutraal!

Ons collectieve zonnedak

19-01-2024

Jaargemiddeld? Energieneutraal!

Installatie aardwarmte pomp

19-10-2023

Breng je thermische isolatie op peil

Als je tóch gaat verbouwen...

17-05-2022

Dak- en spouwmuurisolatie

Waar moet je beginnen?

31-03-2023

MATZ – warmte

MATZ – warmte

22-9-2022

Een lokaal, duurzaam en heel gezellig teamuitje!

22-09-2022