Inspiratie

02-05-2022

De EnergieCoach helpt jou op weg!

De gemeente Smallingerland heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Met vier thema’s (Klimaat, Energie, Circulariteit en Mobiliteit) worden er, samen met de inwoners, kleine en grote stappen gezet naar een duurzame gemeente. Ook de ETC heeft natuurlijk contact met de gemeente over de stappen die we als ETC zetten en hoe we daarin ook gezamenlijk op kunnen trekken. Eén van die onderdelen is de EnergieCoach. Vanuit de ETC zijn een paar leden klaargestoomd om als EnergieCoach aan de slag te gaan binnen het werkgebied van de ETC. Het zijn Albert Riemersma uit De Wilgen en Jaap Goorhuis uit Smalle Ee.

Wat doet een EnergieCoach eigenlijk?

De EnergieCoach helpt je met handige tips en kan jou op het juiste spoor zetten om aan de slag te gaan met besparen en isoleren, want daar begint het altijd mee. Je kunt een afspraak met hen maken als je vragen hebt over verschillende onderwerpen. Mocht hij je vraag niet direct kunnen beantwoorden, dan kan hij je verder helpen met een vervolgtraject met een leverancier of expert op dat gebied. De EnergieCoach helpt je ook met het verkrijgen van inzicht rondom het energieverbruik in en rondom je woning. De EnergieCoach kan bijvoorbeeld ook een warmtebeeldcamera meenemen. Hiermee kijkt hij samen met jou waar je geld kunt besparen door te isoleren. De EnergieCoach richt zich op kleine energiebesparende maatregelen, niet op bouwkundige aanpassingen aan de woning, maar hij kan je daarin wel op weg helpen.

Zelf doen?

Kleine dingen kunnen soms een groot verschil maken. De EnergieCoach heeft uiteraard al wat tips op zak die u zelf kunt uitproberen. Kijk bijvoorbeeld eens naar uw Cv-ketel. Veelal worden die standaard ingesteld met een hoge watertemperatuur en dat is helemaal niet nodig. Zestig graden is meer dan genoeg en soms kan nog lager ook wel. Kwestie van uitproberen! Kijk eens op de website https://zetmop60.nl/. Hier vindt je heel veel Cv-ketels met instructievideo hoe je die op zestig graden kunt zetten. Binnen een paar minuten, zomaar een paar tientjes of tot soms wel meer dan 100 euro besparen per jaar. En zo heeft de EnergieCoach nog wel meer tips.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Het kan via het officiële kanaal van de EnergieCoaches, maar je kunt ook rechtstreeks telefonisch contact opnemen met de EnergieCoaches van de ETC, Albert Riemersma en Jaap Goorhuis. De EnergieCoach maakt dan en afspraak met je  en bespreekt dan meteen welke specifieke vragen je hebt, zodat hij of zij de afspraak kan voorbereiden. Je kunt van tevoren een aantal dingen doen ter voorbereiding van het bezoek, zoals:

  • zorgen dat de gas- en elektriciteitsmeter goed bereikbaar zijn;
  • de jaarafrekening(en) van je energieleverancier opzoeken;
  • vragen opschrijven die je zou willen stellen.

 

Direct contact:

Albert Riemersma: albert.riemersma@gmail.com / 06 19 440 445

Jaap Goorhuis: lausdeo@solcon.nl  / 0512 532 569

Gerelateerde artikelen

Jaargemiddeld? Energieneutraal!

Ons collectieve zonnedak

19-01-2024

Jaargemiddeld? Energieneutraal!

Installatie aardwarmte pomp

19-10-2023

Kennis
delen?

Meer kennis en inspiratie

Heb je nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan een van onze andere artikelen voor een portie duurzame kennis of inspiratie.

Jaargemiddeld? Energieneutraal!

Ons collectieve zonnedak

19-01-2024

Jaargemiddeld? Energieneutraal!

Installatie aardwarmte pomp

19-10-2023

Breng je thermische isolatie op peil

Als je tóch gaat verbouwen...

17-05-2022

Bloeizone De Wilgen

19-05-2023

Dak- en spouwmuurisolatie

Waar moet je beginnen?

31-03-2023

MATZ – warmte

MATZ – warmte

22-9-2022